Skip to main content
https://www.youtube.com/watch?v=h5DnDkCO2Gs

Ryhmä tavoitteellisille urheilijoille

Kesä 2020 // Turku

Tutustu tarkemminOta yhteyttä

What would you become if pushed to the edge of the impossible?

FM Athletic Development -ryhmä on ainutlaatuinen oppimisympäristö motivoituneille urheilijoille. Ryhmän tavoitteena on kehittää monipuolisesti liikkuvia ja ongelmanratkaisukykyisiä yksilöitä.

We will challenge your speed, your memory, your ability to collaborate, to coordinate and to make decisions when all goes wrong.

Jokainen ihminen on ainutlaatuinen ympäristöönsä ja omaan rakenteeseensa yhteydessä oleva yksilö. Jokainen meistä operoi aina myös eri kontekstissa ja eri tavoittein. Mikä tahansa kompleksinen aktiviteetti - esimerkiksi urheilulaji - vaatii huomattavan paljon enemmän kuin vain voimaa, liikkuvuutta tai toiminnallisuutta. Mutta miten nämä tekijät huomioidaan urheilijan harjoittelussa?

Try. Try Again, Fail Again, Become Alive Again, Die Again, Be Born Again, Suffer Again, Get smashed Again. But Smile always because you discover and explore.

Ryhmässä toteutettavan harjoittelun päämääränä on tuottaa dynaamisesti ja koordinoidusti toimiva ihmiskeho, joka sopeutuu tehokkaasti kaikkiin yksilöön vaikuttaviin voimiin. Pyrimme edistämään kehon immuniteettia ja terveyttä.

How much courage do you have to step into the unknown?

https://www.youtube.com/watch?v=MtvbfO6AdPM

Teemat

Ryhmässä työstettävinä teemoina ovat muun muassa koordinaatio, rytmi, voimansiirto, koko kehon yhteistoiminta ja tehokkuus liikkeessä, liikkeen varioimiskyky, havainnointi, reagointi, toiminta- ja oppimisstrategiat ja paljon muuta.

Rhythm - Coordination - Power Exploration

Edistämme improvisointikykyä, mielikuvituksellisuutta ja luovuutta, jotka kaikki ovat välttämättömän tärkeitä ongelmanratkaisun kannalta. Myös loukkaantumisherkkyyden vähentäminen on yksi keskeisistä tavoitteistamme.

Irregularity, Pressure, Variety, Restriction, Difficulty

Harjoituksissa käytämme aikaa epämukavuusalueilla. Opimme. Kehitymme. Tämä edellyttää kuitenkin uskallusta myös epäonnistua. Tulet oppimaan paljon, jos olet valmis tekemään työn.

Kenelle?

Ryhmä soveltuu minkä tahansa lajin urheilijalle; yksilölle, joka on aidosti kiinnostunut kehittymään ihmisenä – ja urheilijana. Harjoitusryhmän treenit täydentävät kesän aikana tapahtuvaa (lajiin sidonnaista) fysiikkaharjoittelua, mutta eivät yksin korvaa sitä.

Ryhmä kokoontuu kesä-elokuussa 2020 Turussa 1-2 kertaa viikossa. Harjoituskerrat kestävät 1,5 – 3 tuntia kerrallaan. Aikataulut rakennetaan ryhmän osallistujien kalentereihin sopivaksi.

Ryhmään valitaan 6-10 urheilijaa. Osallistujan tulee olla vähintään 16-vuotias. Ryhmän kokoaminen ja valinta tapahtuu henkilökohtaisen tapaamisen ja yksilön tavoitteiden perusteella.

Valmennus

Valmentajana ryhmässä toimii fysioterapeutti Marko Grönholm (approved senior teacher of FM practice specialized in the field of physical therapy and athletic development).

Marko toimii fysioterapeuttina Terveystalossa ja koulutustehtävissä ympäri Suomea. Vastaanotollaan Marko tekee työtä useiden eri lajien urheilijoiden kanssa.

@movement_physio

Valmennuksellisesti ryhmän toiminnassa keskitytään oman kehon toiminnan, mittasuhteiden ja kehon eri nivelalueiden yhteistyön ymmärtämiseen. Erilaisten oppimisstrategioiden kautta kukin osallistuja oppii ymmärtämään kehoaan ja sen toimintaa. Kommunikaatio on keskeisessä roolissa opetuksen ja oppimisen suhteen. Markon ammattitaidon kautta varmistetuksi tulee myös se, että yksilölliset ongelma-alueet ja mahdollisten vammojen kuntoutus tulee huomioitua harjoittelun yhteydessä nousujohteisesti.

Yhteistyössä: Powau

Harjoitteluryhmän yhteistyökumppanina toimii Powau, missä ryhmällä on mahdollisuus nauttia treenien päätteeksi korkealaatuinen ja terveellinen välipala tai lounas. Ruokailu- ja kahvihetki mahdollistaa myös treenien yhteenvedon, kanssakäymisen ja muistiinpanojen tekemisen.

Fighting Monkey Practice

Ryhmässä käsiteltävät teemat ja toteutettavat harjoitusmenetelmät pohjautuvat Fighting Monkey Practice -periaatteisiin.

Fighting Monkey Practice on soveltava harjoitusmuoto, joka kehittää ihmistä liikkeen ja liikkumisen kautta. Fighting Monkey Practice kohtelee jokaista henkilöä ainutlaatuisena ympäristöönsä ja omaan rakenteeseensa yhteydessä olevana yksilönä. Mikä tahansa kompleksinen aktiviteetti vaatii paljon muuta kuin vain voimaa, liikkuvuutta tai toiminnallisuutta. Lisäksi jokainen meistä operoi aina eri kontekstissa ja eri tavoittein. Pyrimme siksi saamaan aikaan dynaamisesti ja koordinoidusti toimivan rakenteen, joka sopeutuu tehokkaammin kaikkiin yksilöön vaikuttaviin voimiin. Tämä lisää koko kehon immuniteettia ja terveyttä.

Ota yhteyttä, kysy lisää ja tiedustele paikkaa!

Ota rohkeasti yhteyttä ja tiedustele lisää! Valinta ryhmään tapahtuu henkilökohtaisen tapaamisen ja yksilön tavoitteiden perusteella.

Ilmoita kiinnostuksestasi osallistua ryhmään 30.4.2020 mennessä!

Marko is a humble and honest human being and exceptional practitioner. He applies Fighting Monkey Practice principles into the field of physiotherapy intelligently and with great creative power. I appreciate his work!

Jozef FrucekFounder of Fighting Monkey Practice

Mielikuvitukselliset ja mielekkäät metodit. Sopivan haastavaa, innostavaa ja inspiroivaa. Marko tyyppinä täysi kymppi! Ja isona plussana paikatkin tulee kuntoon! Iso suositus!

Miska KaukonenNäyttelijä

Markon apu oli korvaamaton kuntoutumisprosessini aikana niin fyysisellä kuin henkiselläkin puolella. Kuntoutusmetodit olivat vaihtelevia ja tarpeeksi haastavia. Marko on ihmisenä luotettava ja loistava kuuntelija. Suosittelen häntä kaikille, jotka haluavat pitää kokonaisvaltaisesti huolta hyvinvoinnistaan!

Susanna TapaniJääkiekkoilija (TPS & Suomen maajoukkue)

Uskomattoman monipuolinen, henkisesti tsemppaava ja eteenpäin puskeva valmennustyyli tekee Markosta huipun! Ammattitaitoisuus huokuu jokaisissa treeneissä.

Elias MastokangasJalkapalloilija (FC Inter Turku & nuorten maajoukkue)

Marko edustaa TPS Hockey Akatemian arvojen mukaista tyyliä ja siksi olemme erittäin tyytyväisiä hedelmälliseen yhteistyöhön, joka on jatkunut jo vuosia. Luotettava, osaava ja inspiroiva yhteistyökumppani.

Mika SuoraniemiValmennuspäällikkö (HC TPS)

Markon tyyli tutkia liikettä on erilainen ja erittäin hyvä. Käyn itse, perheeni käy ja suosittelen omille asiakkailleni Markoa fysioterapeuttina. Kouluttajana Marko on innostava ja käytännönläheinen. Osallistun varmasti jatkossakin hänen koulutuksiinsa.

Riikka BackmanKoulutettu hieroja ja ryhmäliikunnanohjaaja

Markon rautainen ammattitaito, kokemus, asiakkaistaan välittäminen ja etenkin positiivisuus sekä halu kehittyä ovat yhdessä loistava paketti niin kuntoutukseen kuin treeneihinkin. Vahva suositus aivan kaikille hyvinvoinnistaan kiinnostuneille!

Eemeli KoukiLentopalloilija (Hurrikaani-Loimaa & Suomen maajoukkue)

I am grateful for Marko’s professional work which has always helped me to recover fast and get back on track after different injuries during my career. Marko has taught me many good things during the rehab processes. It is always a pleasure to work with him!

Fatos Durmishi12-kertainen painin Suomen mestari

Fysioterapeutin kaikkein tärkein tehtävä on kuntouttaa sekä ennaltaehkäistä vammoja liikkeen ja liikkumisen kautta. Marko jakaa tämän alueen erinomaista osaamistaan sekä potilailleen että koulutusten kautta alan ammattilaisille.

Kari NiemiOMT-fysioterapeutti, Kinetic Control -kouluttaja