Skip to main content
https://www.youtube.com/watch?v=2__S9nc_xqY

Fysioterapia

Liikeoptimismi – Prosessi – Kommunikaatio

Tutustu tarkemminCase-esimerkitVaraa aika fysioterapiaan

Marko is a humble and honest human being and exceptional practitioner. He applies Fighting Monkey Practice principles into the field of physiotherapy intelligently and with great creative power. I appreciate his work!

Jozef FrucekFounder of Fighting Monkey Practice

Mielikuvitukselliset ja mielekkäät metodit. Sopivan haastavaa, innostavaa ja inspiroivaa. Marko tyyppinä täysi kymppi! Ja isona plussana paikatkin tulee kuntoon! Iso suositus!

Miska KaukonenNäyttelijä

Markon apu oli korvaamaton kuntoutumisprosessini aikana niin fyysisellä kuin henkiselläkin puolella. Kuntoutusmetodit olivat vaihtelevia ja tarpeeksi haastavia. Marko on ihmisenä luotettava ja loistava kuuntelija. Suosittelen häntä kaikille, jotka haluavat pitää kokonaisvaltaisesti huolta hyvinvoinnistaan!

Susanna TapaniJääkiekkoilija (TPS & Suomen maajoukkue)

Uskomattoman monipuolinen, henkisesti tsemppaava ja eteenpäin puskeva valmennustyyli tekee Markosta huipun! Ammattitaitoisuus huokuu jokaisissa treeneissä.

Elias MastokangasJalkapalloilija (FC Inter Turku & nuorten maajoukkue)

Marko edustaa TPS Hockey Akatemian arvojen mukaista tyyliä ja siksi olemme erittäin tyytyväisiä hedelmälliseen yhteistyöhön, joka on jatkunut jo vuosia. Luotettava, osaava ja inspiroiva yhteistyökumppani.

Mika SuoraniemiValmennuspäällikkö (HC TPS)

Markon tyyli tutkia liikettä on erilainen ja erittäin hyvä. Käyn itse, perheeni käy ja suosittelen omille asiakkailleni Markoa fysioterapeuttina. Kouluttajana Marko on innostava ja käytännönläheinen. Osallistun varmasti jatkossakin hänen koulutuksiinsa.

Riikka BackmanKoulutettu hieroja ja ryhmäliikunnanohjaaja

Markon rautainen ammattitaito, kokemus, asiakkaistaan välittäminen ja etenkin positiivisuus sekä halu kehittyä ovat yhdessä loistava paketti niin kuntoutukseen kuin treeneihinkin. Vahva suositus aivan kaikille hyvinvoinnistaan kiinnostuneille!

Eemeli KoukiLentopalloilija (Hurrikaani-Loimaa & Suomen maajoukkue)

I am grateful for Marko’s professional work which has always helped me to recover fast and get back on track after different injuries during my career. Marko has taught me many good things during the rehab processes. It is always a pleasure to work with him!

Fatos Durmishi12-kertainen painin Suomen mestari

Marko on kokenut ja pidetty kouluttaja, joka saa koulutuksistaan erinomaista palautetta. Marko rakentaa koulutukset aina osallistujan oppimisen näkökulmasta. Selkeä, rauhallinen ja käytännönläheinen opetustyyli takaa sen, että opit myös menevät perille ja siirtyvät käytäntöön.

Mikko SuhonenKoulutussuunnittelija

Fysioterapeutin kaikkein tärkein tehtävä on kuntouttaa sekä ennaltaehkäistä vammoja liikkeen ja liikkumisen kautta. Marko jakaa tämän alueen erinomaista osaamistaan sekä potilailleen että koulutusten kautta alan ammattilaisille.

Kari NiemiOMT-fysioterapeutti, Kinetic Control -kouluttaja

Fysioterapeutti
Marko Grönholm

Liikeoptimismi – Prosessi – Kommunikaatio

Olen tuki- ja liikuntaelinongelmien fysioterapiaan erikoistunut turkulainen fysioterapeutti. Asiakkaani tulevat fysioterapiaan usein vamman tai leikkauksen jälkeen, mutta toisaalta myös erilaisten kiputilojen tai liikemallien ongelmien vuoksi. Erikoisosaamistani ovat erityisesti olkapää- ja polviongelmat ja -vammat, mutta myös muiden nivel- ja pehmytkudosalueiden ongelmat ja vammat sekä toimintahäiriöt ja kiputilat. Teen töitä myös useiden eri lajien urheilijoiden parissa - huippuammattilaisista harrasteliikkujiin. Urheiluun liittyvässä kuntoutuksesta keskeistä on aina lajin erityispiirteiden ja vaatimusten huomioiminen. Yleisellä tasolla ajattelen, että fysioterapian tavoitteena on optimoida kehon toimintaa ja sitä kautta parantaa toimintakykyä sekä lievittää kipua. Fysioterapiaa lähestyn liikkeen kautta - monin eri tavoin.

Fysioterapiavastaanottoani pidän Turussa Terveystalo Pulssissa (Humalistonkatu 9-11, 20100 Turku). Aiemmin olen työskennellyt pitkään muun muassa Turun yliopistollisessa keskussairaalassa ortopedian ja traumatologian klinikalla sekä fysiatrian poliklinikalla. Vastaanottotyön lisäksi vastaan Terveystalon fysioterapiatoiminnasta Turussa ja toimin koulutustehtävissä ympäri Suomea. Suomen Fysioterapeutit valitsi minut Vuoden Fysioterapeutiksi 2022.

Toiminnan analysointi ja liiketerapia

Työssäni pääpaino on liikkeen ja toiminnan analysoinnissa ja sitä kautta myös liiketerapiassa; liikkeen ja liikeketjujen toiminnan optimoimisessa sekä kontrollissa. Asiakkaani tulevat fysioterapiaan usein vamman tai leikkauksen jälkeen, mutta myös erilaisten kiputilojen tai liikemallien ongelmien vuoksi. Fysioterapian tavoitteena on optimoida kehon toimintaa ja sitä kautta parantaa toimintakykyä sekä lievittää kipua. Liiketerapiassa korostuu liikkeen hallinta ja hallitun liikkeen kautta ongelman auttaminen nousujohteisesti. Harjoittelussa lähdetään aina liikkeelle yksilöllisistä tavoitteista ja tekemistä muokataan edistymisen mukaan.

Liiketerapian tukitoimenpiteet

Liiketerapian tukitoimenpiteinä ja apuna käytän tarpeen mukaan esimerkiksi faskiakäsittelyitä tai teippauksia. Faskiakäsittelyt ja dynaaminen sekä kineettinen teippaus tukevat terapiaprosessia, mutta harvoin ovat ainoita käytettäviä työkaluja. Teippausmenetelmiä käytettäessä opastan mahdollisuuksien mukaan myös ongelma-alueen omateippauksen asiakkaalle. Faskiakäsittelyt erilaisin fascial release -tekniikoin vaikuttavat sidekudoksen kautta positiivisesti esimerkiksi liikerajoituksiin ja erilaisiin kiputiloihin.

Fighting Monkey Practice

Fighting Monkey Practice on motorisen oppimisen periaatteita luovasti soveltava harjoitusmuoto, jonka tavoitteena on kehittää adaptiivisuutta liikkeen ja liikkumisen kautta. Jokainen ihminen on ainutlaatuinen ympäristöönsä ja omaan rakenteeseensa yhteydessä olevana yksilö ja mikä tahansa kompleksinen aktiviteetti vaatii paljon muuta kuin vain voimaa, liikkuvuutta tai toiminnallisuutta. Jokainen meistä operoi lisäksi aina eri kontekstissa ja eri tavoittein. Pyrimme siksi saamaan aikaan dynaamisesti ja koordinoidusti toimivan rakenteen, joka sopeutuu tehokkaammin kaikkiin yksilöön vaikuttaviin voimiin, muuttuviin tilanteisiin ja yllätykselliseen tekijöihin.

Rasmus Holma / nilkka

Tutustu case-esimerkkiin